Dövizin sert artışının OTT ekonomisine nasıl yansıyacağı rakamsal olarak belli olmasa da Netflix, Amazon Prime gibi platformların bu artış nedeniyle ülkemizde tercih sebebi olmama ihtimalini yükseltti. 2017 Yılı OTT pastası da IHS Markit’in araştırmasına göre Türk servis sağlayıcıları tarafından aşağıdaki gibi paylaşıldı.

Source: IHS Markit
Pazarın %43’ü Turkcell TV+ , %42’si ise Tivibu Go tarafından domine ediliyor. Geri kalan %15’lik kısım ise Vodafone TV, Blu TV, Netflix, Digiturk Play ve diğerleri tarafından paylaşılıyor. Netflix’in %4 pazar payında kalmış olması da Türk tüketicilerin halen dikkatlerini çekemediğine işaret ediyor.
Bu rakamların doğruluğunu maalesef yerel kaynak araştırması olmadığından doğrulamak bir hayli güç. Keşke kaynaklar açık olsa biz de bu tür araştırmalar yapabilsek.
2 yorum
OTT deyince Youtube gibi genel olarak parasız olanlar da akla geliyor. Paralı olan ve sabit bağlantı vs ile kaliteyi arttırarak verenlere IPTV diye bahsetsek kafa daha az karışır sanki 😉
Murat bey yorumunuz için teşekkürler. Söylediğini çatı ödeme ve gelir üretimi ile ayrılan bir yapı. OTT ise bir ekosistem bunun içerisinde cihaz, app ve birçok kalem var. Dolayısı ile OTT olarak bahsetmeyi tercih ediyoruz. Bundle verilen çok fazla OTT uygulaması oldugundan anlam karışıklıkları olabiliyor.