Anthony Wood, OTT dunyasında hatırı sayılır bir ürün gamı olan Roku firmasının CEO’su gecenlerde OTT dunyası ile ilgili Bloomberg‘e konustu.

Roku, yakınlarda aldıgı 45 milyon dolar yatırım ile haberlere konu olmustu. 45M USD yatırımın iki büyük ortagı ilginc (ya da beklenen) bir şekilde BSkyB ve Newscorp oldu. Wood, konusmasinda artık “over the air” video dagıtımının “over the top” ile saldırıya ugradıgını belirterek artık digital medya için video distribution channel’ın degistigini belirtti. Wood aynı zamanda 2011’de 45M USD iken 2012’de 100M USD kara ulastıgını, pazarın cok hızlı bir sekilde buyudugunu ve Roku satıslarının 3 milyona ulastıgını da belirtti.

OTT piyasasının diger onemli ürünü AppleTV ile yarislarinda avantajlarını su sekilde sıraladı:

  1. Apple’a gore açık bir platform olması (bu noktada akıllara IPhone ile Android yarışı akıllara gelmekte)
  2. Roku’yu TV’ler ile entegre ederek daha cok kullanıcıya ulaşabilme (Eylül öncesi iyice artan yepyeni bir TV olan AppleTV ürünü haberlerini unutmamak lazım)

Wood, GoogleTv için ise fiyat acısından orta segmentte yer aldıgını belirterek “consumer electronics”te yapılacak bu stratejinin yanlış olduğunu, ya en ucuza ya da en pahalıya oynamak gerektigini belirtti. Bu açıklamayla Roku’nun CEO’sundan marketing 5P’sinden positioning ile ilgili düşüncesinin de anlamak mümkün.

Daha onceki yazilarimizda degindigimiz bu konu tum medya ve bagli sirketlerinin radarında oldugunu dogrulayan bu yatırım ve konusma, ileride daha cok yatırımları ve ortaklıkları gorecegimiz anlamına gelmekte.

Son olarak Roku’nun “Back to school” dönemi için Roku Stick ürünüyle lansmana hazırlandığını belirtti. Roku’nun yeni Roku Stick ürünü, MHL portuyla geliyor ve TV kumandasıyla tek bir kumandayla TV ve Roku Stick’i kontrol edebilmek mümkün olacak. Üründe aynı zamanda built-in WiFi modül bulunmakta. Bize gore;

  • Smart olmayan TV’lere de OTT sunabilecek bu ürünün MHL destekliyor olması piyasadaki bir çok ürün için uyumsuz olamsı anlamanıa gelmekte çünkü MHL, zaten daha çok Smart ozelliği olan yeni TV’lerde olan bir ozellik olarak gorulmekte.
  • MHL EU piyasasında çok olmayıp daha çok US pazarında promote edilen bir özellik oldugundan Roku’nun yeni ürünü için yine hedef marketi öncelikli olarak Avrupa görmediğini göstermekte.
Share.

About Author

Comments are closed.