Google, birçokları için TV pazarında başarısız gözükse de, ABD’de başlattığı kablo + fiber servisiyle, film stüdyolarıyla yaptığı anlaşmalarla bu işin peşinde olduğunun ve yatırımlarla bu işin peşini bırakmayacağının sinyallerini vermeye devam ediyor. Geçen günlerde Youtube’a yanlışlıkla eklenen ve sonra kaldırılan bir videoda, Google TV 3.0 demosu anlatılıyordu.
Demoda öne çıkan konular;
- Ses kontrollü TV
- Mini TV rehberi
Videoda Google ses kontrollü Tv ile artık kumandayı bir kenara bırakacağımız ve sesli arama ile istenilen filmlere ve programlara ulaşabileceğimiz belirtiliyordu.
Videonun kaldırılmasının ardından herhangi bir açıklama gelmedi fakat Google’ın bu kadar yatırımdan sonra Google TV’yi herkesin gözünde içerik sorunları vs yüzünden başarısız olarak bırakmayacağı da çok açık.