Televizyonun icat edildiği 1920’li yıllardan beri global medya pazarındaki egemenliği tartışılamaz. 2014 yılına kadar ön görülen ortalama %40’lık reklam harcaması ile halen dünyadaki en geniş kitleyi eğlendirmeye ve bilgilendirmeye devam ediyor. (kimse tarafından tam olarak rakam verilemese de tahmini olarak 4 milyar olduğu tahmin ediliyor). Teknolojinin ve kişisel akıllı cihazların artması ile kullanıcılar artık içeriği istedikleri anda izlemek, tüketmek istiyorlar.
Dünya’da her şey değişse de değişmeyen bir tek şey var o da ‘’Değişiklik’’. Bu sav tüm platformlarda gerçekleştiği gibi TV’lerde de gerçekleşti. Özellikle dijitalleşen TV’de kullanıcılar kayıt yapabilir konuma geldiler, aile kontrolü ile çocuklarına istediklerini izletebildiler kısaca kendi eğlencelerini kayıt edip istedikleri zaman izlediler. Şimdilerde ise IP’nin işin içine girmesiyle bu senaryo bir adım daha öteye gitti ve kullanıcılar istedikleri içerikleri VoD esasında CoD sayesinde istedikleri zaman istedikleri yerde izleyebiliyorlar.
Gartner 2016 yılında üretilen flat panellerin %85’inin Smart TV özellikli olacağını ön görüyor. Dünya çapında flat panel üretimi 2016 yılında 198 milyon olacağını öngörüsünü de düşünürsek bu rakam 2012 yılının 69 milyon üretiminin tam 3 katı oluyor. Fakat bu üretim ve satış hacmi kullanıcıların smart tv satın alma dürtülerini hareketlendirecek bir şey değil. Üreticiler ürünlerinin satılmasını sağlamak için mutlaka çığır açan kampanyalar ve bundle ürünler satacaklar.
Günümüzde öne çıkan kampanyalarda genellikle pay tv servis sağlayıcıları tarafından geliştirilen kampanyaları görmek mümkün, smart TV’lerin satışı, internetin hızı ve kota regülasyonları ile yakın gelecekte sadece Pay TV hizmeti veren platformlar ile değil internet üzerinde ve platforma özgü uygulaması olan VoD ya da CoD içeriği olan platformlar ile de bu tür kampanyalar yapılacaktır. Gartner’in yayınladığı rapor ile doğru orantılı olarak ta 2016 yılında on demand içeriğin %85 büyüyeceğini tahmin ediyoruz.