TürkTicaret.net’in büyük projelerinden olan Web TV geçtiğimiz yılın Kasım ayında kullanıcılar ile buluşmuştu. Kullanıcı kitlesini her gün arttıran bu portalı anlatmak gerekirse video bazlı bir sosyal ağ diyebiliriz. Platformda kullanıcılarına Web TV üzerinde kendi alan adlarını alabiliyorlar (kanaladi.web.tv gibi) ve bu da kullanıcılara kendi TV kanalları varmış gibi bir hava yaratıyor.

Bu anlamda hem crowdsourced content hem de premium content’in birleştiği bir platformun olması gerçekten ilginç nitekim Youtube crowdsourced content’i kullanarak yıllarca kaydedeğer bir gelir elde etmeden hayatını idame ettirdiyse de ve bugun artık premium içeriğe bet ettikleri gün be gün ortada. Web TV’nin her iki anlamda ki içeriğe en başından ev sahipliği yapıyor olması akılcı gözüküyor. Özellikle mobil cihazların penetrasyonu ile kişisel video üretiminin önümüzdeki günlerde daha da hızlanması çok açık olarak gözüküyor.

Crowdsourcing kavramına ve operasyonuna daha önceden televidyon.com girişimi ile önemli tecrübeleri olan Web TV kurucuları premium alanda da iş birlikleri ile Web TV’yi büyütüyorlar. İlk etapta TRT ile anlaşan firma, kanalın tüm dizileri için sitenin kendi yapısı doğrultusunda kanal açarak yerini almışlar, bundan sonraki premium alanda ve cihaz penetrasyonunda neler olacak dikkatle takip edeceğiz.

Share.

About Author

Comments are closed.