CEO Bob Iger’in finansal yıl 4. çeyrek kazanç rapor konuşmasında yaptığı açıklamalara göre eğlence devi multimedia streaming pazarına giriş yapıyor.

DisneyLife: Video, Müzik ve Kitap

Birleşik Krallıkta bulunan DisneyLife aboneleri içerisinde yüzlerce film, Pixar kataloğunun tamamı, TV dizilerinin yanında, müzik ve kitaplardan oluşan büyük hacimli Disney kütüphanesini izleyebilecekler.

Financial Times’in haberine göre, tüm bu içerikler ingilizce, fransızca, almanca, italyanca ve ispanyolca olarak stream edilebilecek ve offline izlenme için cihazlara indirilebilecek. Servisin önümüzdeki yıl başta Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya’nın bulunduğu diğer avrupa ülkelerine de açılacağı söyleniyor.

CEO Bob Iger’in yorumlarına göre servisin ilk olarak Birleşik Krallık’da açılmasının en büyük sebeplerinden birisi Disney markasının bilinirliği ile birlikte kendi ürününü satabilmesini baltalayacak iş ortaklıklarını Pay-TV sağlayıcıları ile hesaplayabiliyor olması.

Her ne kadar film yanında müzik ve kitap gibi birden fazla medya sağlayacak DisneyLife ürünü 9.99 GBP aylık abonelik bedeli ile rakipleri Netflix ve Amazon’den daha pahalı ve büyük bir dezavantaj olarak göze çarpıyor.

 

B2C Multimedya Streaming Servisi Sağlayan İlk Medya Devi

Daha evvel Time Warner, HBO Now ile girerken, CBS’de bu pazara Showtime streaming servisi ile giriş yapmıştı. Disney’de bu yeni servisi ile aracı servisler, kablolu yayıncılar ve uydu yayıncılarını devre dışı bırakmak üzere, bu alana giriş yapan 3. büyük medya devi oldu. Bu noktada Disney’i Time Warner ve CBS’den ayıran en önemli nokta ise B2C multimedya streaming servisi sağlayan ilk büyük medya devi olacak olması.

Disney’in yeni streaming servisinden beklentileri büyük.

CEO Bob Iger’in konferanstaki açıklamalarına bakılacak olursa streaming servislerine yapacakları yatırımlar ve beklentileri sadece DisneyLife ve Avrupa ülkeleri ile sınırlı değil.

DisneyLife ürününü çıkarttığımız için gurur duyuyoruz. Bu yatırım, şirketimizin nereye gittiğini açık şekilde gösterirken, diğer ülkelerde de bu konsepti kullanarak büyüme için fırsatlar olduğunu görüyoruz. Bugün DisneyLife ile başlamış olabiliriz ancak gelecekte belki yeni markaları da bu konsepte dahil edebiliriz. Bob IGER

CEO Bob Iger’in diğer markalardan kastı çok büyük ihtimalle şirketin en büyük gelir kalemlerinden birini yaratan, spor temealı kablolu yayın devi ESPN. Aslında Bob Iger daha evvel stand-alone bir ESPN ürünü düşündüklerini fakat bunun en az 5 yıl sonra hayata geçebileceğini belirtmişti. ABD’de bulunan yayıncılar Cord-Cutting yüzünden çok etkilendiler fakat bu düşüşten en az etkilenenlerden birisi de ESPN servisi oldu. Stand-alone bir ESPN streaming servisi ile sadece ESPN izlemek isteyen ve diğer servislere sırf bu yüzden para vermekten bıkmış kullanıcıları geri döndürebilir. Dolayısı ile bu söylem ile 5 yıldan daha kısa sürede böyle bir atılım yapabileceklerini görebiliyoruz.

Her ne kadar Disney’in ABD’de bulunan dağıtımcılar ile yapmış olduğu çok büyük anlaşmalar yeni ürünün ABD’de çıkışını engellese de verilen görüşlerden ve ürünün yapısından anlıyoruz ki her an bu ürün ABD’de bulunan kullanıcılara da açılabilir.

Share.

About Author

Comments are closed.